Kemisk peeling

Vår hud åldras till följd av ärftliga faktorer och yttre påverkan. Klinisk forskning har visat att A-vitamin, glykolsyra och antioxidanter förbättrar huden. Med rätt behandling kan solpåverkad hud, åldrad hud, pigmenteringar och acneförändringar repareras. Torr hud, rynkor och irriterad hud kan normaliseras.

Kemisk peeling är en hudbehandling där man använder olika aktiva ämnen för att förbättra huden. Den kemiska peelingen avlägsnar gamla skadade hudceller, rengör på djupet och stimulerar till nybildning av hud. Hudens kvalitet förbättras med föryngrad struktur, ökad lyster och fukt.

Medicinska Kliniken använder Elixir peels vilka innehåller kraftfulla aktiva ämnen och behandlingarna får därför fullt ut endast göras av sjuksköterska eller läkare.

elixircosmeceuticals.se

Vanliga frågor & svar

Hur går en behandling till?

Medicinska kliniken använder speciellt framtagna hudprogram med medicinska hudvårdsprodukter som innehåller aktiva ämnen för dina hudproblem. Före behandling sker konsultation för att avgöra vilken typ av peel och hudprogram som är bäst lämpad just för dig.

Effekt av hudprogram ses efter 2-3 veckor och fortsatt förbättring förväntas efter användning under längre tid.

Följ alltid våra instruktioner och använd alltid solskydd SPF30 1 månad efteråt.

Kan jag gå till arbetet direkt efter en behandling?

Ja. Huden kan bli lite rödflammig efter behandlingen men det går att sminka över. Efter några dagar kan huden även bli lite torr och fjällande i ett par dagar.

Kan jag vara allergisk?

Det är mycket ovanligt med allergiska reaktioner. Har man reagerat förut mot kosmetiska preparat och vet med sig att man har känslig hud kan det vara bra att vara försiktig och prova på ett mindre ställe först.

Boka tid

Boka tid gör du enkelt på vår bokningssida »

Priser

Priset för din behandling får du i samband med konsultationen. Konsultationen i sig självt kostar 300 kr, men denna kostnad dras av om du gör en behandling. Avbokning som sker senare än 48 timmar före bokad tid debiteras med 1000 kr. Uteblivet besök på helg debiteras med 2000 kr.